Indyk w curry z ananasem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6239
Składniki:
- 3 piersi z kurczaka pokrojone w paski lub niewielką kostkę
- 2 średnie cebule
- puszka ananasa
- kubek 18-proc. śmietany
- przyprawy: curry, sól, biały pieprz
Opis przygotowania:
1. Kurczaka obsmażamy na patelni, dodajemy sól, pieprz oraz curry (około 2 płaskich łyżek), aż mięso będzie żółtawe. Szklimy cebule na tej samej patelni, ale mięso odgarniamy łopatką na bok.
2. Ananasy kroimy na kawałki takiej samej wielkości, jak mięso.Na patelnię wylewamy sok z ananasa i dodajemy kawałki owoców. Mieszamy i podgrzewamy, następnie zalewamy śmietaną.
3. Mięso podajemy z ryżem jaśminowym i dowolną surówką albo ze świeżym pieczywem. Smacznego:)
2. Ananasy kroimy na kawałki takiej samej wielkości, jak mięso.Na patelnię wylewamy sok z ananasa i dodajemy kawałki owoców. Mieszamy i podgrzewamy, następnie zalewamy śmietaną.
3. Mięso podajemy z ryżem jaśminowym i dowolną surówką albo ze świeżym pieczywem. Smacznego:)
Komentarze (3)
pychota właśnie zjadłam
Eksplozja smaku :) Mój facet będzie w ekstazie :D
Super indyk z kurczaka. Masz może przepis na rybę w galarecie z łopatki wieprzowej?