Migelitki
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2156
Składniki:
- 300 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- 0,5 szklanki letniej wody
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, po czym podzielić je na płaty. Dwa płaty przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Górną część wyłożonego ciasta wysmarować letnią wodą. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z 2 łyżkami cukru pudru na puszystą pianę, nałożyć ją łopatką na ciasto i dokładnie rozsmarować. Na to nałożyć kolejny, wysmarowany letnią wodą płat ciasta i dokładnie przycisnąć ręcznie. Układanie warstw powtarzać w taki sposób, aż do wyczerpania składników. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć, przestudzić, oprószyć cukrem pudrem i podzielić na porcje.
Komentarze (0)