Imbir marynowany
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 7549
Składniki:
- 250 g świeżego imbiru
- 250 ml octu jabłkowego
- 1 łyżka cukru
- sól
Opis przygotowania:
Imbir obrać ze skory, umyć, pokroić w cienkie plastry, po czym przełożyć do miski i oprószyć szczyptą soli. Oprószony trzymać przez 1 godzinę. Po tym czasie imbir przełożyć do małych słoiczków. Następnie ocet jabłkowy zagotować z cukrem i zalać nim imbir w słoikach. Całość zakręcić pokrywkami, włożyć odwrotną stroną do garnka, zalać wodą do wysokości pokrywek i zagotować. Zagotowany wyciągnąć z wody i odstawić w chłodne miejsce.
Komentarze (0)