Idiazábal marynowany
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1264
Składniki:
- 300 g sera Idiazábal
- Na marynatę:
- 6 ziaren czarnego pieprzu
- 4 gałązki świeżego rozmarynu
- 4 ząbki czosnku
- 1,5 szklanki oliwy z oliwek
Opis przygotowania:
Przygotować marynatę: gałązki świeżego rozmarynu umyć i osączyć z wody. Następnie na talerz przelać oliwę z oliwek i dodać do niej gałązki rozmarynu i ziarna czarnego pieprzu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Ser Idiazábal pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko wstawić do lodówki i trzymać przez 4 godziny, po czym podawać do spożycia.
Komentarze (0)