Idiazábal marynowany

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1264
Idiazábal marynowany
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g sera Idiazábal
  • Na marynatę:
  • 6 ziaren czarnego pieprzu
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu
  • 4 ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki oliwy z oliwek

Opis przygotowania:

Przygotować marynatę: gałązki świeżego rozmarynu umyć i osączyć z wody. Następnie na talerz przelać oliwę z oliwek i dodać do niej gałązki rozmarynu i ziarna czarnego pieprzu. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników na talerzu. Ser Idiazábal pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko wstawić do lodówki i trzymać przez 4 godziny, po czym podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów