Jajka nadziewane serem, szynką i kawiorem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2592
Składniki:
- 20 g białego sera twarogowego
- 20 g wędzonej szynki w całości
- 15 g czarnego kawioru
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osaczyć z wody i pokroić drobno. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą w taki sposób, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Żółtka przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać również dodać do miksera wraz z białym serem twarogowym. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane przełożyć łyżeczką w miejsca wydrążonych żółtek. Szynkę pokroić na kawałki i dodać do składników wraz z majonezem i czarnym kawiorem. Wszystko przełożyć na tackę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)