Bakłażan marynowany z kapustą i ogórkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1915
Składniki:
- 3 łyżki gotowego sosu sojowego Tamari
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 bakłażan
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 łyżeczka cukru
- ćwiartka czerwonej kapusty
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę i bakłażana umyć i osączyć z wody. Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Następnie sparzyć 3 szklankami lekko osolonej, wrzącej wody i odcedzić. Bakłażana pokroić na kawałki. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa połączyć ze sobą, zalać gotowym sosem sojowym zmieszanym z octem balsamicznym, cukrem, imbirem i szczyptą soli. Całość wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i osączyć z zalewy.
Komentarze (0)