Homar ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2670
Składniki:
- 2 mrożone homary
- 2 pomidory koktajlowe
- 1 pęczek szpinaku
- 1 cytryna
- 1 czerwona papryka
- sól
Opis przygotowania:
Homary rozmrozić, wrzucić na gotująca się i lekko osoloną wodę. Gotować przez 4 minuty i odcedzić. Kiedy przestygnie, przeciąć na połowy, odrzucić szczypce i ułożyć na talerzu. Szpinak sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, odcedzić i dodać do homara. Pomidory pokroić na połowy i dodać do szpinaku. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w plastry i dodać do całości. Cytrynę pokroić w 2 plastry, udekorować nimi talerz, a pozostałą cytryną skropić całego homara.
Komentarze (0)