Homar ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2670
Homar ze szpinakiem
fot. seligmanwaite / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 mrożone homary
  • 2 pomidory koktajlowe
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 cytryna
  • 1 czerwona papryka
  • sól

Opis przygotowania:

Homary rozmrozić, wrzucić na gotująca się i lekko osoloną wodę. Gotować przez 4 minuty i odcedzić. Kiedy przestygnie, przeciąć na połowy, odrzucić szczypce i ułożyć na talerzu. Szpinak sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, odcedzić i dodać do homara. Pomidory pokroić na połowy i dodać do szpinaku. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w plastry i dodać do całości. Cytrynę pokroić w 2 plastry, udekorować nimi talerz, a pozostałą cytryną skropić całego homara.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów