Homar w soku pomarańczowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1978
Homar w soku pomarańczowym
fot. oexenhave / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 1 mrożony homar
  • 1 łyżka czerwonego kawioru
  • zielony koperek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Homara rozmrozić, po czym wrzucić do garnka z 1 l lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowanego odcedzić, oczyścić z części niejadalnych, a samo mięso przełożyć na talerz. Zalać go świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy i posypać czerwonym kawiorem. Całość udekorować zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów