Homar w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2813
Homar w sosie sojowym
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 ml sosu sojowego
  • 5 dag kiełków rzodkiewki
  • 2 białe rzodkwie
  • 2 czerwone papryczki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 homar mrożony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Rzodkiew białą zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzoną rzodkiew oraz czerwone papryczki przełożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienia. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Homara rozmrozić, po czym włożyć do gotującej się, lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Potem odcedzić, przeciąć odpowiednimi nożycami na połówki i wyłożyć na talerz. Dodać do tego smażone warzywa i sparzone wrzątkiem kiełki rzodkiewki. Całość zalać gotowym sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów