Homar w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2813
Składniki:
- 100 ml sosu sojowego
- 5 dag kiełków rzodkiewki
- 2 białe rzodkwie
- 2 czerwone papryczki
- 2 łyżki oleju
- 1 homar mrożony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Rzodkiew białą zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzoną rzodkiew oraz czerwone papryczki przełożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienia. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Homara rozmrozić, po czym włożyć do gotującej się, lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Potem odcedzić, przeciąć odpowiednimi nożycami na połówki i wyłożyć na talerz. Dodać do tego smażone warzywa i sparzone wrzątkiem kiełki rzodkiewki. Całość zalać gotowym sosem sojowym.
Komentarze (0)