Hamburgery po hawajsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1764
Składniki:
- 2 gotowe hamburgery
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka mąki
- 1 główka sałaty
- olej go głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę dokładnie umyć i osączyć z wody. Połowę z niej wyłożyć na talerz, a druga połowę podzielić na listki. Roztrzepać 1 jajko z łyżką mąki na talerzu, dodać szczyptę soli oraz pieprzu, po czym zanurzyć w nim listki sałaty i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni. Usmażone wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na zieloną sałatę. Jajka wbić na patelnię bez tłuszczu i smażyć, do czasu, aż się zetną. Wtedy należy przełożyć je na talerz. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, wrzucić gotowe hamburgery, smażyć na rumiany kolor z obu stron i przełożyć na talerz. Majonez przełożyć do małej szprycy i udekorować nim wszystko na talerzu.
Komentarze (0)