Hamburgery po hawajsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1576
Hamburgery po hawajsku
fot. jetalone / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 2 gotowe hamburgery
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 główka sałaty
  • olej go głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Sałatę dokładnie umyć i osączyć z wody. Połowę z niej wyłożyć na talerz, a druga połowę podzielić na listki. Roztrzepać 1 jajko z łyżką mąki na talerzu, dodać szczyptę soli oraz pieprzu, po czym zanurzyć w nim listki sałaty i smażyć na rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni. Usmażone wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na zieloną sałatę. Jajka wbić na patelnię bez tłuszczu i smażyć, do czasu, aż się zetną. Wtedy należy przełożyć je na talerz. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, wrzucić gotowe hamburgery, smażyć na rumiany kolor z obu stron i przełożyć na talerz. Majonez przełożyć do małej szprycy i udekorować nim wszystko na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów