Halibut ze szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3510
Halibut ze szparagami
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 g halibuta
  • 40 g szparagów
  • 4 pomidory
  • 2 mango
  • przyprawa do ryb
  • pęczek bazylii
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi umyć, przełożyć na sito i ugotować do miękkości na parze. Ugotowana położyć na talerz. Mango obrać ze skóry, przekroić na połowy, usunąć pestkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Przesmażone położyć na szparagach. Pomidory pokroić na ćwiartki, posolić i podsmażyć na kolejnych 2 łyżkach oleju i dodać do szparagów. Dwie ćwiartki pozostawić do przybrania ryby. Halibuta posypać przyprawą do ryb, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć na wymienionym oleju z obu stron. Kiedy będzie miękki należy przełożyć go na smażone mango i udekorować ćwiartką pomidora oraz bazylią. Rybę podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów