Halibut ze szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3510
Składniki:
- 50 g halibuta
- 40 g szparagów
- 4 pomidory
- 2 mango
- przyprawa do ryb
- pęczek bazylii
- olej do smażenia
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, przełożyć na sito i ugotować do miękkości na parze. Ugotowana położyć na talerz. Mango obrać ze skóry, przekroić na połowy, usunąć pestkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Przesmażone położyć na szparagach. Pomidory pokroić na ćwiartki, posolić i podsmażyć na kolejnych 2 łyżkach oleju i dodać do szparagów. Dwie ćwiartki pozostawić do przybrania ryby. Halibuta posypać przyprawą do ryb, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć na wymienionym oleju z obu stron. Kiedy będzie miękki należy przełożyć go na smażone mango i udekorować ćwiartką pomidora oraz bazylią. Rybę podawać na ciepło.
Komentarze (0)