Halibut z pieczarkami w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3020
Składniki:
- 40 g filetów z mrożonego halibuta
- 20 dag zielonej fasoli
- 6 pieczarek
- 1 zielony ogórek
- 1 ząbek czosnku
- 1 buteleczka gotowego sosu sojowego
- 1 pęczek drobnego szczypiorku
- przyprawa do ryb
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Halibuta rozmrozić, podzielić na porcje, natrzeć pieprzem, solą, przyprawą do ryb i ugotować na parze do miękkości. Następnie wyciągnąć i przełożyć na talerz. Ogórka zielonego obrać ze skóry i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na rybę. Fasolę zieloną ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć wokół ryby. Pieczarki oczyścić, odciąć trzpień równo z kapeluszem, posolić i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przypieczone pieczarki ponacinać nożem, formując dowolne kwiaty i dodać do fasoli. Całość zalać gotowym sosem sojowym udekorować zielonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)