Halibut z pieczarkami w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3020
Halibut  z pieczarkami w sosie sojowym
fot. seligmanwaite / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g filetów z mrożonego halibuta
  • 20 dag zielonej fasoli
  • 6 pieczarek
  • 1 zielony ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 buteleczka gotowego sosu sojowego
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • przyprawa do ryb
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Halibuta rozmrozić, podzielić na porcje, natrzeć pieprzem, solą, przyprawą do ryb i ugotować na parze do miękkości. Następnie wyciągnąć i przełożyć na talerz. Ogórka zielonego obrać ze skóry i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na rybę. Fasolę zieloną ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć wokół ryby. Pieczarki oczyścić, odciąć trzpień równo z kapeluszem, posolić i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przypieczone pieczarki ponacinać nożem, formując dowolne kwiaty i dodać do fasoli. Całość zalać gotowym sosem sojowym udekorować zielonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów