Halibut w soku pamarańczowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2286
Składniki:
- 80 dkg filetów z halibuta
- 1 duża pomarańcza
- 2 łyżki masła do wysmarowania
- 2 łyżki stopionego masła
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rybę oczyścić, pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem. Przygotować naczynie do zapiekania i wysmarować go masłem. W naczyniu ułożyć rybę, polać masłem zmieszanym z sokiem pomarańczowym i posypać pokrojoną drobno skórką z pomarańczy. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, włożyć do niego rybę i piec około 30 minut. Gotowego halibuta podajemy z ziemniakami lub puree.
Komentarze (0)