Halibut z ryżem i szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2374
Halibut z ryżem i szparagami
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 20 g zielonych szparagów
  • 4 łyżki oleju
  • 2 filety z halibuta
  • 2 pomidory
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 cytryna
  • przyprawa do ryb
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Filety z halibuta umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem i solą, natrzeć przyprawą do ryb i smażyć z obu stron na rumiany kolor na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone przełożyć na ryż. Szparagi umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie zrumienić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni i dodać do potrawy. Pomidory pokroić w kostką i wyłożyć na ryż. Całość posypać drobno pokrojoną natką pietruszki i udekorować plastrami cytryny.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów