Halibut z ryżem i szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2374
Składniki:
- 20 g zielonych szparagów
- 4 łyżki oleju
- 2 filety z halibuta
- 2 pomidory
- 1 szklanka ryżu
- 1 cytryna
- przyprawa do ryb
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wyłożyć na talerz. Filety z halibuta umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem i solą, natrzeć przyprawą do ryb i smażyć z obu stron na rumiany kolor na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone przełożyć na ryż. Szparagi umyć, zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie zrumienić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni i dodać do potrawy. Pomidory pokroić w kostką i wyłożyć na ryż. Całość posypać drobno pokrojoną natką pietruszki i udekorować plastrami cytryny.
Komentarze (0)