Halibut w cieście piwnym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4335
Składniki:
- halibut (1 kg);
- 120 g mąki;
- 1 szkl. jasnego piwa;
- 1 jajko;
- sok z cytryny
Opis przygotowania:
1. Mąkę, piwo, jajka wymieszać. (to jest nasze ciasto)
2. Rybę oczyszczić, pokroić.
3. Skropić kawalki sokiem z cytryny, zanurzyć w cieście.
4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
2. Rybę oczyszczić, pokroić.
3. Skropić kawalki sokiem z cytryny, zanurzyć w cieście.
4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Komentarze (0)