Halibut w bulionie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 844
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego
- 400 g filetów z halibuta
- 100 g wędzonego boczku
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 2 gałązki świeżego tymianku
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Rozmaryn oraz tymianek umyć i osączyć z wody. Filety z halibuta wrzucić do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie bulion warzywny zagotować w rondlu, a po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i zalać nim rybę na talerzu. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, białym pieprzem mielonym i udekorować świeżym rozmarynem i tymiankiem.
Komentarze (0)