Halibut w bulionie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 844
Halibut w bulionie
fot. snowpea&bokchoi (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 400 g filetów z halibuta
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Rozmaryn oraz tymianek umyć i osączyć z wody. Filety z halibuta wrzucić do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie bulion warzywny zagotować w rondlu, a po zagotowaniu ściągnąć go z ognia i zalać nim rybę na talerzu. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, białym pieprzem mielonym i udekorować świeżym rozmarynem i tymiankiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów