Habanero z pęczakiem, fasolą i jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2354
Składniki:
- 40 g białej fasoli
- 4 pomidory
- 2 zielone papryki chili
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka pęczaku
- 1 opakowanie sera Habanero
- 1 por
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę i pęczak dokładnie opłukać, namoczyć w osobnych naczyniach i ugotować w lekko osolonej wodzie, w której się moczyły. Następnie odcedzić. Do ugotowanego pęczaku wlać 1 łyżkę oleju, wymieszać i przełożyć na talerz. Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni, wrzucić drobno pokrojony czosnek, por i podsmażyć. Dodać do tego fasolę i drobno pokrojone pomidory. Doprawić pieprzem oraz solą, podsmażyć przez 2 minuty i przełożyć na pęczak. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i kiedy się zetną przełożyć na fasolę. Paprykę chili przypiec na patelni bez tłuszczu, a następnie dodać do całości. Ser habanero pokroić w plastry i wyłożyć wokół.
Komentarze (0)