Gulasz z dyni piżmowej, ciecierzycy i kuskusu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2820
Gulasz z dyni piżmowej, ciecierzycy i kuskusu
fot. YoAmes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 2 szklanki kaszy kuskus
  • 2 marchewki
  • 1 dynia piżmowa
  • 1 cebula
  • 1 puszka ciecierzycy lub cieciorki w zalewie
  • maggi
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Kaszę kuskus zlać 4 szklankami wrzącej wody i przykryć. Po 5 minutach odcedzić i wyłożyć na talerz. Warzywa umyć. Dynię piżmową obrać ze skóry, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Marchew pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa zalać 0,5 l wody i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać osączoną z zalewy ciecierzycę lub cieciorkę, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz maggi, dokładnie wymieszać zagotować i przelać na kuskus.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów