Gulasz z dyni piżmowej, ciecierzycy i kuskusu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2820
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 2 szklanki kaszy kuskus
- 2 marchewki
- 1 dynia piżmowa
- 1 cebula
- 1 puszka ciecierzycy lub cieciorki w zalewie
- maggi
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Kaszę kuskus zlać 4 szklankami wrzącej wody i przykryć. Po 5 minutach odcedzić i wyłożyć na talerz. Warzywa umyć. Dynię piżmową obrać ze skóry, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Marchew pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa zalać 0,5 l wody i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać osączoną z zalewy ciecierzycę lub cieciorkę, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz maggi, dokładnie wymieszać zagotować i przelać na kuskus.
Komentarze (0)