Parówki zapiekane z serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 8505
Składniki:
- 1/2 natki pietruszki
- przyprawa do mięsa
- 3 łyżeczki musztardy
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 4 plasterki żółtego sera (ostrego)
- 8 cienkich parówek
Opis przygotowania:
Parówki naciąć na całej długości na głębokość 1 cm. Ser pokroić w paski i włożyć w nacięcie. Każdą parówkę owinąć plasterkiem boczku a następnie posypać przyprawą do mięsa. Położyć parówki na kratce piekarnika nad blachą. Piec aż ser lekko się stopi, a plasterki boczku będą chrupiące. Przed podaniem posmarować musztardą i posypać pietruszką.
Komentarze (1)
Bardzo smaczne:)