Gulasz wołowy z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3760
Składniki:
- 600 g wołowiny bez kości
- 2 awokado
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 ziela angielskie
- 2 listki laurowe
- 1 cebula
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryczki chili
- 0,5 szklanki czerwonego wina
- sól
- pieprz
- natka kolendry
Opis przygotowania:
Wołowinę umyć, osączyć z wody, natrzeć pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać do tego obraną i pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek i zeszklić. Następnie zalać winem, dodać liście laurowe, mieloną papryczkę chili, ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przelać na talerz. Awokado umyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojoną kolendrą.
Komentarze (0)