Gulasz wołowy z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3760
Gulasz wołowy z awokado
fot. suavehouse113 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 600 g wołowiny bez kości
  • 2 awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryczki chili
  • 0,5 szklanki czerwonego wina
  • sól
  • pieprz
  • natka kolendry

Opis przygotowania:

Wołowinę umyć, osączyć z wody, natrzeć pieprzem oraz solą, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać do tego obraną i pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek i zeszklić. Następnie zalać winem, dodać liście laurowe, mieloną papryczkę chili, ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać i przelać na talerz. Awokado umyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojoną kolendrą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów