Pomidory nadziewane karczochami i ziemniakami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1874
Składniki:
- 4 pomidory
- 4 ziemniaki
- 2 karczochy
- 2 łyżki majonezu
- 1 cebula
- pęczek bazylii do dekoracji
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki oraz karczochy przełożyć do osobnych rondli, zalać je wodą, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Karczochy również pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonych ziemniaków. Cebulę obrać ze skóry, posiekać drobno i dodać do składników. Następnie oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, dodać do tego majonez i dokładnie wymieszać. Pomidory przekroić w ich górnej części, wydrążyć środki i napełnić je wymieszanymi wcześniej składnikami. Całość udekorować świeża bazylią.
Komentarze (0)