Gulasz warzywny z cieciorką

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2503
Gulasz warzywny z cieciorką
fot. Rooey202 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g cieciorki w zalewie
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 2 ziarna czarnego pieprzu
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • 1 cebula
  • pęczek botwiny
  • sól
  • pieprz mielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Botwinę pokroić na kawałki. Pomidory pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną botwinę i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Następnie dodać do tego cieciorkę wraz z zalewą, wlać bulion, dodać pokrojone pomidory, po czym wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu mielonego, wymieszać i zagotować. Gotowy gulasz ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów