Gulasz warzywny z cieciorką
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2503
Składniki:
- 400 g cieciorki w zalewie
- 4 pomidory
- 2 łyżki oleju
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 2 ziarna czarnego pieprzu
- 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
- 1 cebula
- pęczek botwiny
- sól
- pieprz mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Botwinę pokroić na kawałki. Pomidory pokroić w ćwiartki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną botwinę i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Następnie dodać do tego cieciorkę wraz z zalewą, wlać bulion, dodać pokrojone pomidory, po czym wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu mielonego, wymieszać i zagotować. Gotowy gulasz ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)