Gulasz rybny z warzywami i chorizo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2687
Składniki:
- 300 ml bulionu warzywnego z kostki
- 200 g filetów z mrożonego dorsza
- 150 g kiełbasy chorizo
- 3 pomidory
- 3 łyżki oleju
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonych składników dodać rozmrożone oraz pokrojone na kawałki filety z dorsza i pokrojoną w talarki kiełbasę chorizo. Następnie dodać do tego przypieczoną wcześniej paprykę oraz pokrojone na kawałki pomidory. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku pieprzem, solą, octem balsamicznym i gotować do miękkości składników. Gotowy gulasz przelać na talerz i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)