Chorizo z pieczarkami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3120
Składniki:
- 300 g kiełbasy chorizo
- 250 g świeżych pieczarek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pomidory
- 1 zielona papryka chili
- 1 czerwona słodka papryka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Warzywa oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Kiełbasę pokroić w cienkie talarki. Pomidory pokroić w plastry. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej pieczarki. Pieczarki oprószyć białym pieprzem i smażyć je przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem wlać do tego oliwę z oliwek, dodać pokrojoną kiełbasę oraz pozostałe pokrojone warzywa. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i smażyć pod przykryciem do miękkości warzyw. Kiedy warzywa zmiękną, wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)