Chorizo z pieczarkami i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3120
Chorizo z pieczarkami i warzywami
fot. rovingI / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g kiełbasy chorizo
  • 250 g świeżych pieczarek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 zielona papryka chili
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Warzywa oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Kiełbasę pokroić w cienkie talarki. Pomidory pokroić w plastry. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej pieczarki. Pieczarki oprószyć białym pieprzem i smażyć je przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem wlać do tego oliwę z oliwek, dodać pokrojoną kiełbasę oraz pozostałe pokrojone warzywa. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i smażyć pod przykryciem do miękkości warzyw. Kiedy warzywa zmiękną, wszystko ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów