Burger rybny z kotletem sojowym i ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 956
Składniki:
- 400 g wędzonej makreli
- 2 kotlety sojowe
- 2 pomidory
- 2 liście sałaty lodowej
- 2 plastry sera Gouda
- 2 plastry sera cheddar
- 1 czerwona cebula
- 1 szklanka kleistego ryżu
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa opłukać pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę czerwoną pokroić w cienkie krążki. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować go na sypko. Po ugotowaniu ryż odparować. Makrelę pozbawić ości i przekroić ją na połowę. Na pokrojoną makrelę wyłożyć ugotowany wcześniej ryż, sałatę, plastry sera Gouda, sera cheddar i kotleta sojowego. Dodać do tego pokrojone pomidory i cebulę. Całość nakryć ponownie rybą i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)