Burger rybny z kotletem sojowym i ryżem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 956
Burger rybny z kotletem sojowym i ryżem
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g wędzonej makreli
  • 2 kotlety sojowe
  • 2 pomidory
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 2 plastry sera Gouda
  • 2 plastry sera cheddar
  • 1 czerwona cebula
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa opłukać pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę czerwoną pokroić w cienkie krążki. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować go na sypko. Po ugotowaniu ryż odparować. Makrelę pozbawić ości i przekroić ją na połowę. Na pokrojoną makrelę wyłożyć ugotowany wcześniej ryż, sałatę, plastry sera Gouda, sera cheddar i kotleta sojowego. Dodać do tego pokrojone pomidory i cebulę. Całość nakryć ponownie rybą i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów