Chorizo zapiekana z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2837
Składniki:
- 300 g kiełbasy chorizo
- 250 g pomidorów
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bakłażana pokroić na małe kawałki, pomidory ponacinać w górnej ich części. Kiełbasę chorizo pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć razem do brytfanki, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni. Piec do miękkości, po czym gotowe wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić. Wszystko posypać rukolą i podawać do spożycia.
Komentarze (0)