Grzyby z orzechami cedrowymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2410
Składniki:
- 1 duży ziemniak
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 370 g pieczarek
- 70 g orzeszków piniowych
- 50 g pokrojonych migdałów
- 1/2 łyżki posiekanej mięty
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Ziemniaki pokrojone w kostkę i drobno pokrojony czosnek obrumienić na patelni na oliwie przez około 4-5 minut. Dodać grzyby i doprawić solą i pieprzem. Nakryć pokrywką i gotować przez 5 minut. Następnie gotować bez pokrywy, aby sos powoli odparował. Dodać orzeszki piniowe i migdały. Gotować jeszcze 10-15 minut. Na chwilę przed zdjęciem patelni z ognia, posyp wszystko miętą. Podawać gorące.
Komentarze (0)