Grzyby z orzechami cedrowymi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1707

Składniki:

  • 1 duży ziemniak
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 370 g pieczarek
  • 70 g orzeszków piniowych
  • 50 g pokrojonych migdałów
  • 1/2 łyżki posiekanej mięty
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki pokrojone w kostkę i drobno pokrojony czosnek obrumienić na patelni na oliwie przez około 4-5 minut. Dodać grzyby i doprawić solą i pieprzem. Nakryć pokrywką i gotować przez 5 minut. Następnie gotować bez pokrywy, aby sos powoli odparował. Dodać orzeszki piniowe i migdały. Gotować jeszcze 10-15 minut. Na chwilę przed zdjęciem patelni z ognia, posyp wszystko miętą. Podawać gorące.

Autor: olka

0 komenatrzy

Podobne przepisy