Grzyby shitake grillowane z brukselką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3181
Składniki:
- 40 g świeżych shitake
- 40 g brukselki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- biały pieprz
- 1 arkusz folii aluminiowej
- patyczki szaszłykowe
Opis przygotowania:
Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, zalać trzema szklankami lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Grzyby shitake oczyścić, sparzyć kapelusze wrzątkiem, po czym przełożyć na arkusz folii aluminiowej kapeluszami do spodu. Dodać do tego brukselkę, oprószyć całość pieprzem oraz solą, zalać oliwą i przypiec na rozgrzanym grillu. Przypieczone nabić na patyczki szaszłykowe i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)