Grzyby shitake grillowane z brukselką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2905
Grzyby shitake grillowane z brukselką
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g świeżych shitake
  • 40 g brukselki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • biały pieprz
  • 1 arkusz folii aluminiowej
  • patyczki szaszłykowe

Opis przygotowania:

Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści, umyć, zalać trzema szklankami lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Grzyby shitake oczyścić, sparzyć kapelusze wrzątkiem, po czym przełożyć na arkusz folii aluminiowej kapeluszami do spodu. Dodać do tego brukselkę, oprószyć całość pieprzem oraz solą, zalać oliwą i przypiec na rozgrzanym grillu. Przypieczone nabić na patyczki szaszłykowe i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów