Grzyby z nadzieniem ziołowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2806
Składniki:
- 4 duże pieczarki
- 2 łyżki oliwy
- Farsz:
- 3 łodyżki świeżego tymianku
- 4 łyżki posiekanej, świeżej natki pietruszki
- 100 g posiekanych pistacji
- 85 g pokrojonych, czarnych oliwek
- sok i starta skórka z 1/2 cytryny
- 100 g bułki tartej
- 140 g fety pokrojonej w małą kostkę do podania z białym, chrupkim chlebem i zieloną sałatą
Opis przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Odetnij nóżki od grzybów i posiekaj grubo, natomiast kapelusze posmaruj oliwą. Ułóż je na blasze, posól i piecz przez 10 minut do momentu, aż lekko zmiękną. W tym czasie przygotuj farsz z podanych składników i posiekanych nóżek. Dodaj pozostałą oliwę i posól. Wyłóż farsz na kapelusze pieczarek i piecz przez 5-8 minut, aż feta stanie się miękka. Podawaj na gorąco z grzankami i zieloną sałatą.
Komentarze (0)