Grzyby w śmietanie
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1909
Składniki:
- 1/2 kg mrozonych leśnych grzybów
- szklanka gęstej śmietany
- cebula
- 4 łyzki masła
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
1 . Grzyby rozmroź , pokrój w paski . cebulę obierz , posiekaj . Połowę masła stop na patelni , zeszklij cebulę . Wyjmij łyżką cedzakową . Na tę samą patelnię włóż resztę masła , rozgrzej . Włóż grzyby , duś kilkanaście minut , często mieszając .
2 . Do grzybów dodaj cebulę , wymieszaj , podduś . Wlej śmietanę i mieszając zagotuj . Przypraw solą i pieprzem .
2 . Do grzybów dodaj cebulę , wymieszaj , podduś . Wlej śmietanę i mieszając zagotuj . Przypraw solą i pieprzem .
Komentarze (0)