Grzyby w śmietanie

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1671
Grzyby w śmietanie

Składniki:

  • 1/2 kg mrozonych leśnych grzybów
  • szklanka gęstej śmietany
  • cebula
  • 4 łyzki masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

1 . Grzyby rozmroź , pokrój w paski . cebulę obierz , posiekaj . Połowę masła stop na patelni , zeszklij cebulę . Wyjmij łyżką cedzakową . Na tę samą patelnię włóż resztę masła , rozgrzej . Włóż grzyby , duś kilkanaście minut , często mieszając .
2 . Do grzybów dodaj cebulę , wymieszaj , podduś . Wlej śmietanę i mieszając zagotuj . Przypraw solą i pieprzem .

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów