Grzyby enoki z parmezanem i sosem sojowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4781
Składniki:
- 30 g grzybów enoki
- 30 g parmezanu
- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki masła
- natka zielonej pietruszki
- 3 gałązki świeżego tymianku
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Grzyby, natkę pietruszki i tymianek umyć i osaczyć z wody. Następnie umyte grzyby zalać 1 l lekko osolonej wody, dodać masło, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojony w plastry parmezan, po czym oprószyć pieprzem i pokrojoną drobno natką pietruszki. Całość polać sosem sojowym i udekorować gałązkami świeżego tymianku.
Komentarze (0)