Grzyby enoki z parmezanem i sosem sojowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4470
Grzyby enoki z parmezanem i sosem sojowym
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g grzybów enoki
  • 30 g parmezanu
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki masła
  • natka zielonej pietruszki
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Grzyby, natkę pietruszki i tymianek umyć i osaczyć z wody. Następnie umyte grzyby zalać 1 l lekko osolonej wody, dodać masło, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojony w plastry parmezan, po czym oprószyć pieprzem i pokrojoną drobno natką pietruszki. Całość polać sosem sojowym i udekorować gałązkami świeżego tymianku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów