Enoki smażone z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7389
Składniki:
- 100 g grzybów enoki
- 5 g tartego sera żółtego
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Grzyby enoki oraz szczypiorek dokładnie umyć i osączyć z wody. Osączone z wody grzyby pozbawić stopek, a szczypiorek pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać grzyby enoki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 2 minuty pod przykryciem. Potem obsypać je tartym serem żółtym i smażyć przez 3 minuty. Gotowe ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (1)
troszke zmodyfikowalam ten przepis dodajac platki migdalowe i zamieniajac zwykly ser na parmezan i wyszlo bosko pyszne mmmmmm....dzieki za inspiracje :) grzybki wrzucam na liste zakupowa