Chałka z serkiem, śmietaną i truskawkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1779
Składniki:
- 400 ml truskawkowego serka homogenizowanego
- 200 g truskawek
- 200 ml śmietany kremówki
- 2 gałązki świeżej mięty
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 chałka foremkowa
Opis przygotowania:
Truskawki oraz miętę umyć i osączyć z wody. Truskawki pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Następnie chałkę foremkową pokroić ostrym nożem na cienkie kromki, wysmarować je serkiem homogenizowanym, położyć jedną na drugiej i wyłożyć na talerz. Całość udekorować pokrojonymi wcześniej truskawkami. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą piane i dodać do składników na talerzu. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (1)
Proste, lekko kaloryczne, smakowite!