Grzanki z tatsoi i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1985
Składniki:
- 20 g tofu
- 5 g tartego parmezanu
- 4 kromki chleba oliwkowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 tatsoi (chińskie warzywo)
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Tatsoi dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, po czym osączyć z jej nadmiaru. Tofu pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Potem dodać do tego tatsoi, pokrojone tofu, doprawić pieprzem oraz solą do smaku i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Chleb oliwkowy wysmarować oliwą z oliwek i zrumienić z obu stron na rozgrzanej patelni. Po zrumienieniu drugiej strony chleba, posypać go tartym parmezanem, przykryć i smażyć do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do pozostałych składników.
Komentarze (0)