Grzanki z krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2271
Składniki:
- 300 g mrożonych krewetek
- 4 łyżki oleju
- 2 kromki chleba żytniego
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- 1 limonka
- 0,5 łyżeczki przyprawy do ryb
- sól
- pieprz czarny mielony
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Limonkę, ogórka oraz rukolę umyć i odsączyć z wody. Limonkę i ogórka pokroić w cienkie plastry. Krewetki rozmrozić, oczyścić je z części niejadalnych, oprószyć szczyptą soli, pieprzu oraz przyprawę do ryb. Następnie przełożyć je na ruszt rozpalonego grilla, skropić 2 łyżkami oleju i grillować do ich miękkości. Chleb razowy skropić pozostałym olejem i zrumienić go również na ruszcie rozpalonego grilla. Po zrumienieniu na chleb przełożyć rukolę, pokrojonego wcześniej ogórka, grillowane krewetki i wszystko skropić sokiem z limonki.
Komentarze (0)