Grzanki z serem, orzechami, migdałami i slonecznikiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1123
Składniki:
- 4 plastry parmezanu
- 4 łyżki oleju
- 2 kromki pszennego chleba
- 2 łyżki łuskanego słonecznika
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych
- sól
Opis przygotowania:
Rozgrzać mocno olej na patelni i włożyć do niego chleb pszenny. Na kromki chleba nałożyć plastry parmezanu. Następnie całość posypać tłuczonymi orzechami ziemnymi, płatkami migdałowymi i łuskanym słonecznikiem. Wszystko oprószyć szczyptą soli, przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy ściągnąć z patelni i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)