Pieczarki z kminkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2203
Pieczarki z kminkiem
fot. suahili / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg małych pieczarek
  • 1 butelka oleju sojowego lub oliwy
  • 2 łyżeczki kminku
  • sól

Opis przygotowania:

Pieczarki umyć, odciąć trzony i osuszyć. Do rondla nalać dosyć dużo oleju sojowego lub oliwy, mocno go rozgrzać i wrzucić same kapelusze pieczarek. Pieczarki powinny swobodnie zanurzyć się w oleju. Smażyć na lekko złoty kolor. Po usmażeniu pieczarki wyciągnąć na talerz posypać solą i kminkiem. Podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów