Grzanki z kurkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2037
Składniki:
- 30 g świeżych kurek
- 5 g tartego sera żółtego
- 2 łyżki masła
- 2 kromki chleba
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kurki dokładnie oczyścić, odciąć końcówki, po czym opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Masło stopić na patelni, dodać oczyszczone kurki i smażyć pod przykryciem przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem smażone grzyby oprószyć suszoną kolendrą, czosnkiem granulowanym, szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i nadal smażyć przez 5 minut. Gotowe ściągnąć z ognia i trzymać pod przykryciem. Następnie rozgrzać olej na patelni, włożyć do tego kromki chleba i smażyć grzanki z obu stron na rumiany kolor. Smażąc drugą stronę grzanek, należy posypać je tartym serem żółtym i smażyć do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i posypać smażonymi kurkami.
Komentarze (0)