Fasolka z kurkami i czosnkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2189
Składniki:
- 40 g zielonej fasolki szparagowej
- 30 g kurek
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 1 łyżeczka bułki tartej
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Fasolkę oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Fasolkę pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić. Kurki oczyścić i przekroić wzdłuż na połówki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej kurki i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu. Dodać do tego ugotowaną fasolkę i razem smażyć przez 1,5 minuty. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać bułka tartą.
Komentarze (0)