Grzanki z czosnkiem i awokado

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3539
Grzanki z czosnkiem i awokado
fot. SweetOnVeg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 awokado
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestki. Jedno pokroić w plastry, a drugie w drobną kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać kromki chleba i usmażyć grzanki z obu stron. Następnie osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Na chleb wyłożyć pokrojone w plastry awokado. Rozgrzać ponownie 2 łyżki oliwy na patelni, dodać obrany i pokrojony drobno czosnek, pokrojone awokado, oprószyć pieprzem oraz solą, wymieszać i podsmażyć, a następnie przełożyć na grzanki.

Komentarze (1)

Robię bardzo podobnie, tyle że w tosterze ariete. Chyba już wiem co dziś na kolację

Podobne przepisy

Więcej przepisów