Grzanki z czosnkiem i awokado
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3539
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 2 awokado
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestki. Jedno pokroić w plastry, a drugie w drobną kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać kromki chleba i usmażyć grzanki z obu stron. Następnie osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Na chleb wyłożyć pokrojone w plastry awokado. Rozgrzać ponownie 2 łyżki oliwy na patelni, dodać obrany i pokrojony drobno czosnek, pokrojone awokado, oprószyć pieprzem oraz solą, wymieszać i podsmażyć, a następnie przełożyć na grzanki.
Komentarze (1)
Robię bardzo podobnie, tyle że w tosterze ariete. Chyba już wiem co dziś na kolację