Grzanki z ananasem, warzywami i miso

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1840
Grzanki z ananasem, warzywami i miso
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g ananasa krojonego z puszki
  • 4 kromki chleba pszennego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki zalewy ananasowej z puszki
  • 1 łyżeczka białej pasty miso
  • 1 główka sałaty strzępiastej
  • 1 główka czerwonej sałaty
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę umyć i osączyć z wody. Kromki chleba wysmarować olejem z obu stron, oprószyć je szczyptą soli i lekko je zrumienić z obu stron na średnim ogniu na patelni. Smażąc drugą stronę chleba, nałożyć na niego osączone z zalewy ananasy, po czym razem z chlebem smażyć przez 1 minutę pod przykryciem. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Nałożyć na to sałatę czerwoną oraz strzępiastą. Miso wymieszać z zalewa ananasową i polać tym całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów