Grzanki z ananasem, warzywami i miso
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1840
Składniki:
- 200 g ananasa krojonego z puszki
- 4 kromki chleba pszennego
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki zalewy ananasowej z puszki
- 1 łyżeczka białej pasty miso
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 1 główka czerwonej sałaty
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę umyć i osączyć z wody. Kromki chleba wysmarować olejem z obu stron, oprószyć je szczyptą soli i lekko je zrumienić z obu stron na średnim ogniu na patelni. Smażąc drugą stronę chleba, nałożyć na niego osączone z zalewy ananasy, po czym razem z chlebem smażyć przez 1 minutę pod przykryciem. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Nałożyć na to sałatę czerwoną oraz strzępiastą. Miso wymieszać z zalewa ananasową i polać tym całość.
Komentarze (0)