Grzanki ryżowe z awokado, serem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 476
Składniki:
- 300 g sera pleśniowego brie
- 4 pomidorki cherry
- 2 wafle ryżowe
- 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki łuskanych orzechów nerkowca
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz awokado umyć i odsączyć z wody. Pomidorki przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Oliwki odsączyć z zalewy i dodać do pomidorów na talerzu. Dodać do tego łuskane orzechy nerkowca oraz pokrojony na kawałki ser brie. Następnie wafle ryżowe przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je z obu stron przez 40 sekund. Potem ściągnąć je z patelni i dodać do składników na talerzu. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem. Doprawić go do smaku solą oraz pierzem i nałożyć na usmażone wcześniej wafle ryżowe. Całość posypać rukolą.
Komentarze (0)