Grzanki ryżowe z awokado, serem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 476
Grzanki ryżowe z awokado, serem i warzywami
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g sera pleśniowego brie
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 wafle ryżowe
  • 2 łyżki czarnych oliwek w zalewie
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki łuskanych orzechów nerkowca
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa oraz awokado umyć i odsączyć z wody. Pomidorki przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Oliwki odsączyć z zalewy i dodać do pomidorów na talerzu. Dodać do tego łuskane orzechy nerkowca oraz pokrojony na kawałki ser brie. Następnie wafle ryżowe przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je z obu stron przez 40 sekund. Potem ściągnąć je z patelni i dodać do składników na talerzu. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem. Doprawić go do smaku solą oraz pierzem i nałożyć na usmażone wcześniej wafle ryżowe. Całość posypać rukolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów