Enchiladas bananowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2605
Składniki:
- 4 banany
- 4 placki tortilli
- 5 dag tartego żółtego sera
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- 4 łyżki śmietany kremówki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki łagodnego keczupu
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Banany oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Banany obrać ze skóry, odciąć końcówki i przekroić na połowy. Każdy placek tortilli smażyć na patelni na jednej łyżce oliwy z oliwek przez 30 sekund. Następnie ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i zawinąć w nie przekrojone banany. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarować łagodnym keczupem, posypać tartym żółtym serem i mieloną papryką chili. Potem wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści. Wtedy wyciągnąć, przestudzić, przełożyć na talerz, dodać śmietanę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)