Gruszki z masą krówkową, pestkami dyni i imbirem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1428
Gruszki z masą krówkową, pestkami dyni i imbirem
fot. Janet Hudson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g masy krówkowej
  • 200 g łuskanych nasion dyni
  • 4 gruszki faworytki
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru

Opis przygotowania:

Gruszki umyć, osączyć z wody i nabić na patyczki szaszłykowe. Następnie masę krowkówą z puszki przełożyć do rondla, postawić na małym ogniu i podgrzać do letniej temperatury. Wtedy ściągnąć ją z ognia i obtoczyć w niej nabite wcześniej na patyczki szaszłykowe gruszki. Obtoczone gruszki wyciągnąć z masy, posypać łuskanymi nasionami dyni i mielonym imbirem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów