Gruszki z masą krówkową, pestkami dyni i imbirem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1428
Składniki:
- 400 g masy krówkowej
- 200 g łuskanych nasion dyni
- 4 gruszki faworytki
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
Opis przygotowania:
Gruszki umyć, osączyć z wody i nabić na patyczki szaszłykowe. Następnie masę krowkówą z puszki przełożyć do rondla, postawić na małym ogniu i podgrzać do letniej temperatury. Wtedy ściągnąć ją z ognia i obtoczyć w niej nabite wcześniej na patyczki szaszłykowe gruszki. Obtoczone gruszki wyciągnąć z masy, posypać łuskanymi nasionami dyni i mielonym imbirem.
Komentarze (0)