Ciasto z boczkiem i masa krówkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1332
Składniki:
- 200 g ciasta francuskiego
- 200 g masy krówkowej
- 20 g wędzonego boczku w plastrach
- 0,5 szklanki letniej wody
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie wysmarować letnią wodą, pokroić je pokroić w prostokąty o wymiarach 6 x 14 cm i wysmarować je masą krówkową. Następnie składniki przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Plastry boczku wędzonego przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić je na średnim ogniu. Usmażony boczek ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do całości.
Komentarze (0)