Ciasto z boczkiem i masa krówkowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 606

Składniki:

  • 200 g ciasta francuskiego
  • 200 g masy krówkowej
  • 20 g wędzonego boczku w plastrach
  • 0,5 szklanki letniej wody

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie wysmarować letnią wodą, pokroić je pokroić w prostokąty o wymiarach 6 x 14 cm i wysmarować je masą krówkową. Następnie składniki przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Plastry boczku wędzonego przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić je na średnim ogniu. Usmażony boczek ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do całości.

0 komenatrzy

Podobne przepisy