Gruszki z cykorią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2211
Składniki:
- 1 kg gruszek
- 40 g sera ricotta (lub innego twarogowego)
- 30 g orzechów włoskich
- 30 g miodu
- 2 łyżki śmietany
- 1 cykoria
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Cykorię umyć i podzielić na liście. Gruszki umyć, obrać ze skóry, część pokropić w kostkę, a mniejszą część pokroić drobno, aby dodać do sera. Ser zmieszać ze śmietaną, dodać drobno pokrojone gruszki, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Wymieszany przełożyć na na liście cykorii. Na ser położyć kostki gruszek. Miód rozgrzać w rondelku i wrzucić do niego obrane ze skóry orzechy włoskie. Orzechy lekko podgrzać i przełożyć na wierzch sera.
Komentarze (0)