Gruszki z cykorią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2211
Gruszki z cykorią
fot. bloggyboulga / CC-BY-NC-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg gruszek
  • 40 g sera ricotta (lub innego twarogowego)
  • 30 g orzechów włoskich
  • 30 g miodu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 cykoria
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cykorię umyć i podzielić na liście. Gruszki umyć, obrać ze skóry, część pokropić w kostkę, a mniejszą część pokroić drobno, aby dodać do sera. Ser zmieszać ze śmietaną, dodać drobno pokrojone gruszki, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Wymieszany przełożyć na na liście cykorii. Na ser położyć kostki gruszek. Miód rozgrzać w rondelku i wrzucić do niego obrane ze skóry orzechy włoskie. Orzechy lekko podgrzać i przełożyć na wierzch sera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów