Sałatka z cykorią i aloesem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2641
Sałatka z cykorią i aloesem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml wódki ryżowej
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 4 listki kaktusa aloesu
  • 1 cebula
  • 1 czerwona cykoria
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka sezamu
  • sól

Opis przygotowania:

Listki aloesu umyć, pozbawić kolców, pokroić w kostkę, zalać wódka ryżową i odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie wyciągnąć i osączyć z wódki. Cykorię sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i zalać olejem sezamowym oraz octem ryżowym. Dodać imbir, pokrojoną drobno cebulę, sezam, oprószyć szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Dodać do tego osączone z wódki listki aloesu, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów