Sałatka z cykorią i aloesem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2830
Składniki:
- 100 ml wódki ryżowej
- 4 łyżki oleju sezamowego
- 4 listki kaktusa aloesu
- 1 cebula
- 1 czerwona cykoria
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka sezamu
- sól
Opis przygotowania:
Listki aloesu umyć, pozbawić kolców, pokroić w kostkę, zalać wódka ryżową i odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie wyciągnąć i osączyć z wódki. Cykorię sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i zalać olejem sezamowym oraz octem ryżowym. Dodać imbir, pokrojoną drobno cebulę, sezam, oprószyć szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Dodać do tego osączone z wódki listki aloesu, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)