Gruszki grillowane z kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2018
Składniki:
- 0,5 kg gruszek
- 20 dag orzechów włoskich
- 1 szklanka mleka
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 łyżeczka maku
- 1 łyżka cukru
- sól
- 1 tacka aluminiowa do grilla
Opis przygotowania:
Kapustę poszatkować na tarce jarzynowej, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem, odcedzić i przełożyć na talerz. Gruszki umyć, osączyć z wody, pokroić na ćwiartki i ułożyć na aluminiowej tacce grillowej. Rozpalić grill, nałożyć tackę z gruszkami, przypiec z jednej strony, a następnie ściągnąć z tacki i dodać do kapusty. Cukier rozpuścić w mleku, dodać orzechy i moczyć przez 5 minut, po czym osączyć je z mleka i posypać wierzch. Dodatkowo całość posypać makiem.
Komentarze (0)