Makaron z chlebem i pastą brokułową
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2416
Składniki:
- 30 g makaronu nitki
- 20 g tartego parmezanu
- 4 kromki chleba czosnkowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 brokuł
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Brokuła umyć, podzielić na różyczki, po czym zalać 3 szklankami wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzonego pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Następnie wsypać do tego tarty parmezan (część tartego sera pozostawić do posypania potrawy), dodać obrany i pokrojony drobno czosnek, wlać oliwę z oliwek i całość zmiksować mikserem na jednolitą masę. Masę doprawić do smaku pieprzem oraz solą wymieszać i dodać do makaronu. Całość posypać pozostawionym serem i podawać z chlebem czosnkowym.
Komentarze (0)