Ciasto z manioku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1600
Składniki:
- 600 g świeżo startego manioku
- 300 g mleka kokosowego w proszku
- 300 ml skondensowanego, słodkiego mleka
- 200 g rozpuszczonego masła
- 2 jajka
- 1 łyżka masła do wysmarowania formy do pieczenia
- 1 liść bananowca
- 0,5 szklanki mleka 3,2 %
Opis przygotowania:
Świeżo starty maniok przesypać do miski i dodać do niego mleko kokosowe w proszku. Następnie wlać do tego mleko skondensowane i wymieszać. Wlać do tego roztopione masło, wbić jajka, wlać mleko 3,2% i całość dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko przelać do wysmarowanej masłem formy do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Ciasto piec na rumiany kolor, po czym wyciągnąć z piekarnika, dobrze przestudzić i przełożyć na liść bananowca.
Komentarze (0)